Откриха оранжерия за канабис в силистренското село Попина
Откриха оранжерия за канабис в силистренското село Попина / Пресцентър ОДМВР-Силистра

Оранжерията за отглеждане на канабис е открита в частен дом в село Попина, съобщават от Областната дирекция на МВР - Силистра. По случая е задържан 28-годишен мъж, известен на правоохранителните органи.

Наркооранжерията е открита при специализираната полицейска операция, проведена вчера след предварително планиране и съгласуване с Окръжната прокуратура.
Първоначално криминалистите засекли 28-годишния Й.Д. на обществено място в Силистра и при обиск открили у него кутийка, съдържаща 5 г суха листна маса канабис. Последвало е претърсване на жилището му в областния град, където били намерени 6 стъклени буркана със сух канабис с общо тегло около 50 грама.

Откриха оранжерия за канабис в силистренското село Попина
netinfo

На следващ етап на полицейската операция криминалистите се насочили към фамилна къща на мъжа в село Попина, община Ситово, където се натъкнали на домашна оранжерия за отглеждане на канабис. Тя била разположена в специално обособено помещение, снабдено със системи за поливане, топлина и светлина. В близост били открити множество саксии за разсад, торове и препарати, използвани за наркопроизводството. В къщата криминалистите намерили 5 стръка канабисови растения с височина около 2,5 м, които били окачени да съхнат.

Откриха оранжерия за канабис в силистренското село Попина
netinfo

Заподозреният по случая Й.Д. е задържан за срок до 24 часа. Той е известен на правоохранителните органи с подобни прояви. Работата по случая продължава в рамките на образуваното досъдебно производство.