Експлозия разтърси истанбулското метро
Експлозия разтърси истанбулското метро / снимка: БГНЕС

Метростанция в истанбулския район „Байрам паша” беше разтърсена от мощна експлозия.

Все още са противоречиви данните дали има пострадали при инцидента. По неофициални данни шестима души са пострадали, първоначално се появиха информации и за загинал.

Все още няма официални съобщения за причината за инцидента от Анкара, но според местен представител на властта и съобщения в медиите по всяка вероятност става въпрос за бомба.

„Петима наши съграждани бяха ранени, когато избухна бомба, направена от тръба и оставена на бариерите на надлеза”, каза кметът на района Атила Айдинер.

Метростанцията в „Байрам паша” се намира над земята. Според източници от силите за сигурност, цитирани от информационна агенция „Доган”, взривът е бил предизвикан от самоделен експлозив.

След взрива движението на метрото беше изцяло спряно, съобщиха от кметството на Истанбул.

Според други съобщения в медиите причина за инцидента може да е и електрически трансформатор.

Видео, публикувано от „Доган”, показва голям взрив на надлеза, при който се виждат искри. Според агенцията при него е бил повреден камион, който по това време е преминавал по надлеза. Стъклата на автобус от градския транспорт също са били изпочупени.

„Причината за експлозията не е ясна. Разследваме всички възможности”, каза губернаторът на Истанбул Васип Шахин.

Турция в момента е в повишена тревога от нападения, след като през октомври 103 души загинаха при две експлозии по време на митинг на активисти в столицата Анкара.

Източник: БГНЕС