ОУ Любен Каравелов с подписка за модерен учебен център
ОУ Любен Каравелов с подписка за модерен учебен център / netinfo

Инициативният комитет на ОУ „Любен Каравелов" - гр. Бургас организира подписка и призовава всички свои съграждани да се присъединят към нея. Подписката цели извършването на неотложен ремонт на стара постройка в училищния двор. Реновирането трябва да бъде включено в капиталовата програма на Община Бургас за 2016 год.
В двора на бургаското училище от години се сивее полуразрушената сграда на т. нар. „старата баня" или „Баня №3". Тя отдавна не изпълнява своето предназначение, а се е превърнала в свърталище на наркомани, криминално проявени и клошари. Ежедневно деца от всички възрасти играят край разпадащата се постройка с риск за своето здраве и живот.
Повече от 17 години училищното ръководство се опитва да се справи с проблема, но до сега не се е стигнало до успешното му разрешаване. Неведнъж училището кандидатства за одобрение по различни проекти. Идеите за предназначението на банята се променят с времето - кабинети, физкултурен салон, детска градина, но така и нито една от тях не вижда бял свят.
Понастоящем ученици и учители се стремят да превърнат „старата баня" в модерен учебен център с кабинети по изкуства, информационни технологии и др. Средствата, необходими за реализирането на проекта са в порядъка на 800-900 хил. лева.
Гражданите на Бургас, които желаят да подкрепят ОУ„Любен Каравелов", могат да се включат в подписката. Това е възможно всеки ден от 11 до 18 ч. на ул. „Богориди" до Часовника или на ул. „Любен Каравелов" - точно срещу входа на училището.
Официалният край на инициативата ще бъде отбелязан на 10 декември с празничен концерт в центъра на града, на който ще участват учениците на „Любен Каравелов".