Все по-малко сменяме личния си лекар
Все по-малко сменяме личния си лекар / Sofia Photo Agency, архив
Все по-малко сменяме личния си лекар
82994
Все по-малко сменяме личния си лекар
Все по-малко сменяме личния си лекар
  • Все по-малко сменяме личния си лекар
  • Все по-малко сменяме личния си лекар

Намалява броят на хората, които сменят личния си лекар, съобщи за Дарик Татяна Василева от РЗОК Сливен.

Сред основните причини за смяна на личен лекар са промяна в местоживеенето на пациентите или промяна на регистрацията на личните лекари, уточни Василева. При пререгистрация на личния лекар пациентите задължително трябва да представят на новоизбрания лекар документ за актуален здравноосигурителен статус.

През годината за медицинското обслужване на жителите от област Сливен са полагали грижи 111 общопрактикуващи лекари, включително и в групови практики, като в Нова Загора тя е една със седем лекари , информира Татяна Василева. 9 лечебни заведения за доболнична медицинска помощ, 12 ДКЦ и центрове и 102 специалисти на индивидуална и групова практика имат сключени договори с РЗОК в област Сливен.

От днес до 31 декември здравноосигурените лица могат да сменят личния си  лекар, като се регистрират при нов. Такава пререгистрация се извършва два пъти годишно - през месеците юни и декември. Пациентите имат право да изберат общопрактикуващ лекар на територията на цялата страна.

Личните лекари свършиха направленията, пишат молби до РЗОК, информира Татяна Василева и още чуйте в първия прикачен файл

 

Съветът на специалистите е