Обучават младежи за успешна кариера
Обучават младежи за успешна кариера / Младежки център Добрич - архив

Младежки център Добрич стартира обучението "Първи стъпки към успешна кариера" в периода от 2-ри до 5-ти декември 2015 г. Участие в него ще вземат две групи по 15 младежи от СОУ "Д.Талев" и СОУ "Л. Каравелов" - партньори по проект "Младежки център Добрич - Вашето утре", който се реализира с финансовата подкрепа на Исландия, Лихтенщайн и Норвегия чрез Финансовия Механизъм на Европейското икономическо пространство.

Основна цел на обучението е участниците да усвоят умения за търсене на работа, чрез различни методи на обучение като ролеви игри, проучвания на случаи, дискусии, имитиране на истински ситуации, работа в малки групи.

Анкета, проведена сред участниците в събитието е установила, че младите хора проявяват голям интерес към стартиране на собствен бизнес в бъдеще. В сесиите са предвидени срещи с представители на Бюрото по труда и Управител на фирма от Добрич, които ще запознаят младежите, с трудностите и възможностите за стартиране на собствен бизнес. Обучението ще се проведе в частното езиково училище  „Леонардо да Винчи“ - Добрич.