Патриотите срещу увеличение на депутатската заплата
Патриотите срещу увеличение на депутатската заплата / netinfo
Патриотите срещу увеличение на депутатската заплата
82978
Патриотите срещу увеличение на депутатската заплата
  • Патриотите срещу увеличение на депутатската заплата

Да не се повишават заплатите на народните представители, министрите и президента през следващата 2016 г. Това предложение ще направи Патриотичния фронт преди приемането на бюджета на второ четене. „След като годината е кризисна управлението трябва да даде пример в тази посока“, заяви депутатът Искрен Веселинов.

По думите му Патриотичният фронт ще предложи няколко промени в секторните политики преди приемането на Закона за бюджета на второ четене. Патриотите ще настояват за увеличение с малко над 24 млн.лв. средствата за Министерството на култура за повишаване на заплатите на работещите в музеите и библиотеките.  Те са и категорично срещу отпадането на бонусите за служителите на армията и полицията. Според Веселинов ще трябва да бъде отпуснато целево финансиране в размер на 30 млн. лв. допълнително за БДЖ. Така ще се избегне опасността от фалит на пътническия превозвач, след увеличаване на разходите, които ще бъдат предизвикани от  повишаването на минималната работна заплата.

„Подкрепихме бюджета на първо четене, защото бяха приети поставените от нас условия за неговото планиране. Отпуснати са повече средства за отбрана , сигурност и образование, както и гарантирано финансиране на преградното съоръжение по границата с Турция“, обясни Веселинов

Чуйте звуковия файл: