Царица Роза 2011 осинови куче
Царица Роза 2011 осинови куче / DarikNews.bg

Симона Петкова, Царица Роза 2011 година, осинови куче. Тя стана приемна майка на изоставено четириного в Пловдив.

Кучето, което Симона приема в квартирата си, е мелез между лабрадор и курцхар, известен като Неро Пощальонът. Името си черният симпатичен бездомник получил заради това, че дълго време живял изоставен от стопаните си и нуждаещ се от медицинска помощ, пред сградата на Централната поща в Пловдив. Там Неро намирал парче внимание от добри хора и парче хляб. Но имал нужда от помощ, лечение и дом. Още повече, че заради стара травма не можел да движи единия си крак.

Тези, които познават Симона, знаят, че тя дава и последните си пари, за да купи храна, лекарства или кошче, за да облекчи живота на изоставените животинки. И непрекъснато чете специализирани сайтове, в желание да помогне на изоставени четириноги. Именно през такъв сайт Симона се запознава с трогателната историята на Неро, в момент, в който доброволци събират пари за операция на животното. След нея, временно Неро прекарва в дома на друг доброволец - Лазар от Animal Nope България, преди да се срещне, запознае, хареса и стане част от живота на Симона. Тежката съдба на изоставеното куче е поредната история, която трогва казанлъшката Царица Роза 2011 и още повече я мотивира да работи за промяна на българското законодателство, в посока осигуряване на защита на бездомните животни и санкции за хората, които ги тероризират или изоставят домашните си любимци.

В новия си дом Неро Пощальонът ще дели един покрив и любовта на обичливата си и всеотдайна стопанка с черната котка Симона, също улична, приютена с любов от бъдещата юристка.