Рецидивист, обрал английско семейство остава в ареста
Рецидивист, обрал английско семейство остава в ареста / Дарик

Бургаският апелативен съд остави не уважи жалбата и остави в ареста сливналията Георги Георгиев, който е привлечен като обвиняем за въоръжен грабеж на чужди вещи в особено големи размери, съобщиха от съда.

Георгиев е обвинен за това, че на 29 януари тази година в с. Биково, общ.Сливен, при условията на опасен рецидив и в съучастие с още четири лица, отнел чужди движими вещи (колекционерски предмети, златни накити и пари) в особено големи размери (50 719лв.). Вещите са отнети от английско семейство.

За престъплението законът предвижда наказание лишаване от свобода от 15 до 20 години, доживотен затвор или доживотен затвор без право на замяна, като съдът може да постанови конфискация на цялото или на част от имуществото на виновния.

Престъплението е квалифицирано като „тежко умишлено". 40-годишният Георгиев е осъждан многократно. Има трайно установени престъпни навици, като осъжданията са му - 12 самостоятелно влезли в сила присъди.

В Определението си Апелативен съд-Бургас се аргументира, че е налице обосновано предположение, че обвиняемият е извършил престъплението за което му е предявено обвинение, доказана е и реална опасност да се укрие и да извърши друго престъпление, ако се намира на свобода.

Определението на Апелативен съд -Бургас е окончателно и не подлежи на обжалване.