Дъновисти се събират на конференция в Пловдив
Дъновисти се събират на конференция в Пловдив / netinfo

Последователи на Петър Дънов и привърженици на древните учения ще беседват в Пловдив. Връзката между катари, богомили, бялото братство и знанията, носени от тях в историята на България, ще обсъждат в Дома на културата “Борис Христов” днес известни езотерици, изследователи и писатели.

Лекторите ще споделят своите открития след множеството си проучвания и експедиции по свещените места на древното знание в цяла Европа. В конференцията ще участват Христо Буковски, Константин Златев, Тодор Ялъмов, Христо и Галя Маджарови, д-р Румен Стоилов.

Началото на форума е от 10,30ч. в голямата конферентна зала на Дома на културата на ул. “Градстон “ 15. Входът за посетители е безплатен.

С последните си две книги - "Опасният архив на богомилите" и "Похитеното съкровище на богомилите" - Христо Буковски представя една цялостна концепция за възникването на Богомилското учение и неговото място в духовната култура на България.

Христо Маджаров е специалист по психотроника, радиестезия и др. Главна тема в лекциите му е духовният ген на българите – патриарси на човечеството и семе на Нови Култури. В момента пише върху Учението на Беинса Дуно и езотеризма на 20 век в световен план.

д-р Константин Златев има издадени 12 книги и стотици публикации с богословски характер посветени на Делото на Учителя Петър Дънов.

Тодор Ялъмов работи в Института за древни цивилизации, където участва в семинари, проекти и програми, има публикации за културата на древните българи, за приноса на сем. Рьорих в изучаване на старата българска история и др.

д-р Румен Стоилов участвува в международни и български семинари по езотерика, като лектор и преводач. Владее френски, английски, руски, италиански и говорим арабски. Основна тема за проучванията му е Мисията на България и българите в световната история и ролята на Балканите като трети световен енергиен център след Тибет - Планината Кайлас и Перу - езерото Титиката.

ПРОГРАМА на конференцията:

10:30 -11:00 Откриване

11:00 - 12:00 - д-р. Румен Стоилов : Мисията на Българите, Богу-милство и учението на богомилите.

12:00 - 12:30 Почивка

12:30 - 13:30 -  Христо Буковски :  Богомилската енергия в земите на катарите

13:30- 14:30  - Христо Маджаров : Богомилската драма в пет действия

14:30 - 14:50 почивка

14:50 -15:30 - Галя Маджарова : Богомилски посвещения

15:30 - 16:10 - Константин Златев : Богомиството в светлината на учението на Дънов (Богомиската вълна)

16:10 - 16:30 почивка

16:30 - 17:15 - Тодор Ялъмов: Движението на Рьорих за единение, мир и жива етика и светлината на богомилството

17:30 - закриване на Конференцията