Обявяват конкурс за търсене на нефт и газ край Варна
Обявяват конкурс за търсене на нефт и газ край Варна / Dariknews.bg, архив

Правителството обявява конкурс за търсене и проучване на нефт и природен газ в „Блок 1-24 Китка”, който е разположен в Югоизточната част на Варненска област и е с площ 704 кв. км.

Разрешението за търсене и проучване ще е с петгодишен срок, с право на две продължения от по две години, предвижда решението на кабинета. Конкурсни книжа ще могат да се закупуват до 120 дни от датата на обнародване на решението в Официалния вестник на ЕС. Кандидатите ще могат да подават заявления за участие в конкурса до 140-ия ден от обнародване на решението, а оферти – до 155-ия ден. Депозитът за участие в конкурса е 5 хил. лева.

Предложенията на участниците ще се оценяват според предлаганите работни програми, средства за опазване на околната среда, бонуси, обучение и притежаваните управленски и финансови възможности на кандидатите. Освен в Официалния вестник на ЕС, решението за стартиране на конкурса ще бъде обнародвано и в Държавен вестник, на електронната страница на МС, както и в общините Варна, Белослав, Аврен, Долни Чифлик и Бяла.