Национален турнир по спортен бридж се провежда в Любимец
Национален турнир по спортен бридж се провежда в Любимец / Снимка: Община Любимец

VI- Национален турнир по спортен бридж се провежда в Любимец. Той започна на 26 ноември и ще продължи до утре включително.

Турнирът се реализира всяка година седмица преди християнския празник Никулден, а основен организатор на играта на карти е Колю Видев - играч по спортен бридж.
В първият ден от състезанието посветиха играта в памет на любимчанина Костадин Димитров - един от запалените играчи по спортен бридж от местния бридж-клуб “Боровете“.

На следващия ден - 27 ноември, състезателите се надиграваха за Купата на град Любимец. По този повод г-н Видев покани Кмета на общината Анастас Анастасов да открие едносесийния бридж турнир.  В своето приветствие г-н Анастасов приветства всички с „Добре дошли“ в новата спортна зала в града и пожела на всички спортсменска игра.
Над 65 състезателни двойки от цялата страна изявиха желание да се включат в турнира. Част от състезателите са членове на Националния отбор по бридж, други са печелили престижни награди от национални и международни турнири по спортен бридж. Дамския отбор по бридж също участва със свои представители.

По покана на организатора главен съдия на авторитетното състезание е Димитър Георгиев - един от най-добрите съдии по спортен бридж.

Бридж-клуб „Боровете“ е член на Българската бридж-федерация, а с всяка изминала година членовете му получават все повече престижни награди.