Постоянен арест за шуменеца, ударил с камък полицай
Постоянен арест за шуменеца, ударил с камък полицай / netinfo

29-годишният криминално проявен шуменец Теодор Борисов, който направи опит за грабеж и удари полицай с камък остава за постоянно в ареста. Искането на Окръжна прокуратура за вземане на най-тежката мярка за задържане бе уважени от съда. Борисов е обвиняем за опит за грабеж на дамска чанта и за причиняване на телесна повреда на служител на МВР при изпълнение на служебните му задължения.

На 24 ноември, малко след 17:30 часа полицията в Шумен след сигнал на жена, че неизвестен мъж е направил опит да отнеме чантата й, след което я ударил в окото, започна издирване на извършителя. По същото време граждани подават сигнали срещу мъж, който блъска вратите на православен храм и притеснява клиенти в заведение.

Теодор Борисов е установен от намиращ се наблизо полицейски автопатрул. Когато служителите на реда му разпореждат да спре, той грабва остър камък, с който ранява единия от полицейските служители и бяга, като скача в бетоновото корито на река Поройна.

29-годишният Теодор Борисов, известен в Шумен с името Йоско, е „колекционер" на присъди по Наказателния кодекс. Той осъждан ефективно и условно над 20 пъти за грабежи, кражби, нанасяне на телесни повреди, хулиганство, възпрепятстване на орган на властта, унищожаване и повреждане на чуждо имущество.