Ателието и приятели на пет години
Ателието и приятели на пет години / Dariknews.bg,архив

С 50 платна на 40 от най- изявените български художници и рок изпълнения сред картини, казанлъшката галерия "Ателието" отбеляза своя пети рожден ден. Уникалната експозиция, в която събират общи очи и творчески маниер едни от най- известните и авангардни съвременни български художници е под името „5 години „Ателието" и приятели".

Всички участници в изложбата имат обща нишка с Казанлък: или са участвали в общи експозиции в града на розите, или са приятели на местни художници или са бивши възпитаници на казанлъшката художествена гимназия. Други са били преподаватели и творчески съратници на двамата казанлъшки творци,инициирали изложбата.

В "Ателието и приятели" са подредени творби на домакините Ваня Запрянова и Росен Дончев, както и на техни приятели, сред които: отишлия си преди два месеца от света акад. Румен Скорчев, на проф. Димитър Чалъков, проф. Иван Кънчев. Сред участниците са Милко Божков, Ганчо Карабаджаков, Цветан Колев, Валентина Лапчева, Цветан Казанджийски и други. Част от творбите в експозицията са непоказвани до момента.

Изложбата може да бъде видяна всеки ден от 9 до 18 часа, в залата на улица "Искра" 4.