За какво се договориха Владимир Путин и Франсоа Оланд
За какво се договориха Владимир Путин и Франсоа Оланд / снимка: БГНЕС

Русия и Франция се договориха да нанасят удари само по терористите, а не по групировките, които също се борят с тероризма, заяви френският президент Франсоа Оланд след среща с руския си колега Владимир Путин, предаде ТАСС.

"Договорихме се с президента Путин по една много важна точка: необходимо е да се нанасят удари само срещу терористите. Главното е да не се нанасят удари срещу тези групировки, които също водят борба с терористите", посочи Оланд.

Той добави, че въоръжените групировки, които воюват срещу джихадистката организация "Ислямска държава", действат в полза на страните от антитерористичната коалиция и трябва да бъдат подкрепяни.

Русия е готова да сътрудничи в борбата с тероризма в Сирия

Френският държавен глава също така заяви, че е необходимо да се нанесат удари срещу източниците на доходи за "Ислямска държава", и преди всичко срещу нефтената инфраструктура, тъй като нефтът е основен източник на доходи за терористичната организация.

Оланд изрази съжаление във връзка с инцидента, при който руски боен самолет беше свален от турските военновъздушни сили по-рано тази седмица.

"Това е сериозно произшествие, съжалявам, че това се случи. Говорих за това и с президента (на Турция Реджеп Тайип) Ердоган, и с президента (на Русия Владимир) Путин", каза Оланд, като добави, че трябва да се избягват рисковете от подобни инциденти.

За какво се договориха Владимир Путин и Франсоа Оланд
netinfo

Източник: БТА