Депутатът Светлана Ангелова подкрепи благотворително събитие
Депутатът Светлана Ангелова подкрепи благотворително събитие / снимка:ГЕРБ

Народният представител от ГЕРБ в 19-и МИР – Русе Светлана Ангелова подкрепи благотворителната проява под мотото „За да продължим“. Късно вчера във Военния клуб в София зам. – председателят на комисията по труда, социалната и демографската политика в Народното събрание бе гост на събитието, организирано от фондация "Жени човешки ресурси". Беше представен спектакълът „Деца на светлината”, подготвен от екипа и потребителите на „Дневен център за деца и младежи с умствени увреждания” – гр. Русе, чието действие се развива в пет картини, всяка от които носи собствено послание.

Програмата, костюмите и декора са резултат от екипната работа на колектива на дневния център с управител Бисерка Иванова. Сценарият и хореографията са подпомогнати от Диана Поптонева – доброволец към сдружението. В художествената програма участват 9  потребители на социалната услуга на възраст от 12 – 25 години и 5 членове на екипа.

Събитието бе една възможност за проява на качествата и способностите на децата и младежите от центъра, които са с различни по степен и вид интелектуални затруднения. То бе придружено от благотворителен базар.

 

Тази вечер беше една неповторима емоция, както за децата и младежите, така и за мен, сподели Светлана Ангелова.