Заплашиха със смърт отец Иван
Заплашиха със смърт отец Иван / снимка: Sofia Photo Agency, архив
Заплашиха със смърт отец Иван
82944
Заплашиха със смърт отец Иван
  • Заплашиха със смърт отец Иван

Заплашиха отец Иван, който създаде приюта за бездомни в Нови Хан, със смърт. В последните две седмици духовникът не е спирал да получава анонимни заплахи по телефона, сподели самият той пред Дарик. Неизвестното лице поискало от него да освободи всички жени и деца, на които дава подслон.

Това накарало отеца да предположи, че заплахите са отправяни от мъж, чиято жена е била приютена в Нови Хан.

Духовникът посочи още, че живеещите в приюта са подсигурени с дърва и въглища за зимата. Не така обаче стояли нещата с дома в Якимово, в който благородникът също дава подслон на бездомни. Там били нужни немалко средства, за да може в студеното време да бъдат подсигурени всички, приютени.

В продължение на две седмици отец Иван е получил осем заплахи по телефона. Повечето от тях били отправяни вечерно време, но духовникът все още не гледал сериозно на тях:

„Седем-осем пъти в продължение на 2 седмици някой се обажда от скрит номер и казва да освободя всички жени и деца, или ще съм мъртъв. Като го попитам кой е, той затваря телефона".

Въпреки че към момента не се притеснява, отец Иван възнамерява днес или утре да сигнализира полицията за случващото се"

„Аз си мисля, че може да е някой, чиято жена е избягала в приюта".

Ако приютът в Нови Хан е подсигурен за зимата, не така стоят нещата с дома в Якимово. Духовникът информира, че са нужни средства за дърва и въглища, които да подсигурят живеещите за идващата зима, а количествата, които трябвало да се закупят, никак не били малко.