С траурно поклонение ВМРО ще покаже, че Ньойският договор не е забравен
С траурно поклонение ВМРО ще покаже, че Ньойският договор не е забравен / снимка: DarikNews.bg, архив

С почетна стража пред паметника “Майка България” ВМРО ще покаже, че Ньойският договор не е забравен. На 27 ноември се навършват 96 години от подписването на най- катастрофалния договор в новата история на България – диктатът от парижкото предградие Ньой сюр Сен, сложил края на Първата световна война за страната ни, информират Областният комитет на воеводите.

В тази връзка за 24-та поредна година ВМРО организира почетна стража пред паметника „Майка България“. Със запалени факли ще бъде отдадена почит към загиналите български войници. Ще изразим недоволството си от грубото посегателство на Великите сили върху изконно българските територии, съобщават воеводите.

“Ньойският договор не е забравен. Не е забравена и трагичната съдба на останалите под чужда власт милиони наши сънародници, населяващи цяла Южна и Северна Добруджа, Вардарска и Егейска Македония, Одринска и Беломорска Тракия, Босилеградско, Царибродско и Тимошко”, подчертават от ВМРО и канят всички търновци да се присъединят на траурното поклонение, което ще се състои на 26 ноември от 17 ч. пред паметника “Майка България”.