Мъж, присвоил десетки хиляди лева от банка, не успя да се споразумее за присъдата си
Мъж, присвоил десетки хиляди лева от банка, не успя да се споразумее за присъдата си / clubz.bg

Окръжният съд в Габрово не одобри постигнатото споразумение между прокурор Генжов от Окръжна прокуратура и защитника на бивш банков служител от Севлиево, обвинен в длъжностно присвояване в големи размери и използване на платежни инструменти без съгласието на титуляра. Делото е върнато на прокурора.

Съгласно предложеното за одобрение споразумение Б.Б., бивш банков служител, се признава за виновен, че в периода от 6 януари 2011 г. до 11 март 2013 г., като длъжностно лице – служител в банков клон в Севлиево, присвоил чужди пари в големи размери – общо 71 650 лева, поверени му да ги управлява.

За улесняването на длъжностното присвояване е извършил и документно престъпление - съставил неистински официални документи – платежни нареждания за преводи на парични суми, като в последствие присвоените суми са възстановени.

Със същото споразумение Б.Б. се признава за виновен и в това, че в периода от 23 март 2010 г. до 12 март 2013 г., на АТМ устройство на ул.”Ген. Никола Генев” в Севлиево използвал кредитна и дебитна карта за теглене на парични суми с общ размер 80 350 лева, от сметки на две лица от Севлиево, без съгласието на титулярите.

Страните са се споразумели за извършените две престъпления на Б.Б. да бъде наложено общо наказание от 2 години лишаване от свобода, изтърпяването на което да бъде отложено с изпитателен срок от 3 години.

С оглед събраните по делото доказателства съдът счете, че в случая е налице неправилно приложение на материалния закон и не одобри предложеното споразумение като незаконосъобразно, прекрати съдебното производство и върна делото на прокурора.

Определението на Окръжен съд – Габрово е окончателно и не подлежи на обжалване или протестиране.