Откриха кой е бил зад волана на преобърнатия и изоставен в частен имот автомобил
Откриха кой е бил зад волана на преобърнатия и изоставен в частен имот автомобил / DarikNews.bg, архив

Днес от полицията съобщиха, че е установено кой е бил водач на автомобила, изоставен преобърнат, след катастрофа, в частен имот в габровското село Враниловци. Открит е и негов спътник.

На 19 ноември, около 18.30 ч., в РУ-Габрово е получен сигнал за ПТП в с. Враниловци. Мъж от селото съобщил, че когато се прибрал в имота си, заварил оградата съборена, а в дворното му място – преобърнат л.а. „Ауди“.

Служители на пътна полиция предприели действия по изясняване на инцидента. В резултат на извършената проверка е установено, че произшествието е възникнало около 12.00-12.30 ч. същия ден.

Водачът на автомобила – 32-годишиен мъж от същото село, при движение с несъобразена скорост  в посока с. Райновци, на ляв завой, изгубил контрол и превозното средство излязло извън пътя, като се преобърнало. По оградната мрежа на частния имот и по автомобила са нанесени материални щети.

Водачът и 35-годишният му спътник не уведомили контролните органи за инцидента и напуснали местопроизшествието. Техен познат ги транспортирал до МБАЛ – Габрово, където водачът е настанен за лечение с фрактура на прешлен, без опасност за живота, а на спътника му, който е с порезна рана на левия крак, е оказана медицинска помощ, след което е освободен за домашно лечение. На водача са наложени санкции по административен ред, съгласно Закона за движение по пътищата.