4 месеца затвор за пациент, нападнал фелдшер в Исперих
4 месеца затвор за пациент, нападнал фелдшер в Исперих / Sofia Photo Agency, архив

Четири месеца затвор е наказанието за 49-годишен мъж от Исперих, който е нападнал фелдшер, дошъл с линейка да му окаже медицинска помощ.

Санкцията е наложена от Районен съд-Исперих и е постановена след постигане на споразумение между държавното обвинение и защитата на Светлозар Атанасов. Обвиненията срещу него са две - за нанасяне на лека телесна повреда и за хулиганство.

Пациент нападна фелдшер в Исперих

На 7 декември миналата година малко след полунощ фелдшерът от Спешна помощ-Исперих бил по сигнал в дома на 49-годишен мъж, оплакването било, че получил пристъп на задух. На забележка от медицинското лице, че не трябва да пуши цигари, пациентът реагирал агресивно, започнал да ругае медиците, да ги блъска, с юмрук спукал устната на фелдшера.

Атанасов е криминално проявен, в полицията има 19 регистрации за различни криминални деяния.

Ефективна присъда постановява състав на Районен съд-Исперих за двете престъпления. Четирите месеца лишаване от свобода ще бъдат изтърпени при първоначален строг режим.

Подсъдимият трябва да плати разноските на досъдебното производство, които са в размер на 120 лв. Присъдата не подлежи на обжалване и протест.