Разясниха либерализацията цените на електроенергията
Разясниха либерализацията цените на електроенергията / Областна администрация Сливен

Областният управител на област Сливен Димитър Сяров и експерти от Министерството на енергетиката проведоха първата среща от стартиралата Информационната кампания за либерализацията на електроенергийния пазар.

На срещата присъстваха заместник областният управител Камен Костов и главния секретар на администрацията Кирил Аврамов, представители на Министерството на енергетиката, Комисията за енергийно и водно регулиране, Българския енергиен холдинг, Българската независима енергийна борса.

Бяха обсъдени възможностите и предимствата на либерализацията, която създава условия на клиентите сами да направят своя информиран избор на доставчик на електроенергия. В началото на декември започва тестов период, в който реални клиенти, които ще могат да избират сами доставчика и офертата, чрез които да използват електроенергия.

Експертите увериха заинтересованите страни, че дори в случаите, когато потребител избере доставчик, който спре да предлага услугата, опасност да остане без електрозахранване няма, тъй като за периода до избиране на нов търговец на ток, потребителят ще бъде обезпечен от разпределителното дружество с електроенергия.