Община Дупница очаква пари от лотарийна игра за ремонт на спортната зала в Крайници
Община Дупница очаква пари от лотарийна игра за ремонт на спортната зала в Крайници / Маргарита Петрова, Дарик- Кюстендил

Спортната зала в село Крайници е подадена от Община Дупница към Министерство на спорта за финансиране. Парите се очаква да бъдат осигурени от новата кампания на ведомството и Българския спортен тотализатор, която е свързана с осигуряването на средства за реновиране или изграждане на малки спортни обекти. Самото финансиране за тези дейности ще бъде осигурено посредством нова моментна лотарийна игра. Любопитното е, че се предвижда, колкото повече постъпления се генерират от даден регион, толкова по- големи ще бъдат инвестициите в него.
"Направен е вече оглед на залата в Крайници и сме изготвили проектобюджет, който ориентировъчно е около 90 000 лева. Ще се надяваме да бъдем сред печелившите градове, за да успеем да реализираме намерението си в едно от най-големите села на общината. В зависимост от отпуснатите средства, ще преценим и дали ще са нужни и собствени, за да поразширим проектното намерение за съоръжението", обясни кметът на Община Дупница инж.Методи Чимев.
Спортната зала в Крайници е част от комплекса, в който се намират още стадион и открит басейн. Басейнът обаче от години не се използва и е в лошо състояние.