Туроператори от 17 държави се събират в Пловдив
Туроператори от 17 държави се събират в Пловдив / netinfo

Над 140 представители на 90 туроператорски компании от целия свят са се записали за участие в седмата Международна среща за туризъм в Пловдив.Oфициалното откриване ще бъде от 09.15 часа в зала „Проф. Арх. Йолов” на хотел „Тримонциум“.

Акцент в тазгодишната програма на събитието е да бъдат презентирани най-новите туристически обекти, атракции и подобрения на инфраструктурата в Пловдив. Друг основен приоритет за всички участници - чуждестранни и български туроператори, медии, представители на местната власт и туристическия бранш в региона, е възможността да се запознаят помежду си и да създадат бизнес контакти.

За първи път в предстоящата среща ще вземат участие и представители от Швейцария, Австрия, Малта, Словакия, САЩ и Черна Гора”, обясни кметът Иван Тотев и подчерта, че продължава интересът от страна на Великобритания, Германия, Италия, Мароко, както и от съседните - Турция, Гърция, Македония, Румъния, Сърбия.

Тотев определи туроператорския форум като един от успешните проекти на община Пловдив, който води до устойчив ръст на потока от чужди туристи, отчитайки над 10% увеличение на приходите в сравнение с предходната година. Според изнесените данни на НСИ, общото увеличение на реализираните нощувки е 8%.