Определиха заплатите на съветници, кметове и председател на ОбС Враца
Определиха заплатите на съветници, кметове и председател на ОбС Враца / Дарик Враца

Общинските съветници във Враца днес определиха работните си заплати, както и заплатите на кмета, председателя на съвета и кметовете на кметства.  Съгласно приетите ставки съветниците ще взимат 70 на сто от средната брутна работна заплата в Общинска администрация - Враца за последния месец от предходното тримесечие.

Освен това им се полагат и до 300 лв. месечно за разходи, направени във връзка с работата като съветници. До 10-то число на следващия месец общинските съветници трябва да представят разходно-оправдателни документи, установяващи вида и размера на направените от тях пътни и други разноски в предходния месец.

Определиха заплатите на съветници, кметове и председател на ОбС Враца
netinfo

Заплатата на кмета на Враца, гласувана на днешното заседание, е в размер на 1 700 лв., председателят на ОбС ще взима 90 % от заплатата на кмета. За двамата определената от съветниците платена годишна отпуска ще е в размер на 42 работни дни.

Между 723 лв и 821 лв. ще взимат и кметовете на кметства в Община Враца, като размера зависи от броя на жителите. Най-малки ще са заплатите на кметовете на селата Вировско, Оходен, Горно Пещене, Веслец и Лютаджик. Най-много - на Челопек, Три кладенци, Мраморен и Бели извор.

На днешното заседание бяха определени и съставите на постоянни комисии, представляващите общината в различни дружества и организации, както и зам.председателите на ОбС Враца. За такива бяха избрани Цветелина Дамяновска - БСП, Владислава Лакова - РБ, Владимир Христов - ГЕРБ и Ивайло Христов - БДЦ.

Определиха заплатите на съветници, кметове и председател на ОбС Враца
netinfo