Ледена пързалка ще радва казанлъчани
Ледена пързалка ще радва казанлъчани / DarikNews.bg, архив

Ледена пързалка на 400 квадратни метра ще радва жителите и гостите на община Казанлък за Коледно-новогодишните празници. Пързалката ще е построена на площад "Севтополис" в града и ще остане там в продължение на 3 месеца-от декември до февруари. Пързалката ще е с капацитет за 100 човека едновременно, които срещу 2 лева ще могат да останат на нея един час, съобщи Сребра Касева, началник отдел "Култура и туризъм" в Община Казанлък.

Ледената пързалка е реализирана дългогодишна идея на общинската управа в града. Атракцията ще бъде едно от местата за забавления, които ще имат на разположение жителите на града на розите. Пързалката ще работи 7 дни в седмицата, като за начинаещите ще има осигурени и обучители. Заради пързалката тазгодишната коледна елха на Казанлък ще бъде построена на друго място- в изградения мини площад с фонтан, в северния край на градската градина "Искра". Елхата ще грейне в светлини на 8 декември.

Със запалването на градската елха започват и поредицата от предпразнични инициативи в Коледно-новогодишния афиш на Общината. Той включва различни концерти, изложби, детски спектакли, кулинарни изложби, сцени на открито. Граждани и фирми също могат да се включат активно в предновогодишното настроение на Казанлък, като участват в обявения от Общината в града конкурс за коледна украса. Срещу изпратена снимка на направената от тях украса, те могат да кандидатстват за награди от общината