Времето на 24 ноември: Температурите падат още, по планините ще вали сняг
Времето на 24 ноември: Температурите падат още, по планините ще вали сняг / снимка: БГНЕС, архив

Прогноза за 24 ноември, вторник

И през следващото денонощие облачността ще е значителна и на много места ще превалява дъжд. Повече и по-чести ще са валежите в Северна и Западна България. Вятърът ще е слаб, в източните райони до умерен от североизток. Минималните температури ще са между 5 и 10 градуса, максималните в Северна България - между 7 и 12 градуса, в Южна до 12-16 градуса.

Атмосферното налягане ще се повиши слабо и ще е близко до средното за ноември.

В планините ще е облачно, билата често ще са в мъгла. Ще превалява дъжд, над 2000 м - сняг. Вятърът ще е умерен, по билата и силен от югозапад. Максимална температура на 1200 м около 9 градуса, на 2000 м - около 3 градуса.

Над Черноморието ще е предимно облачно и главно в северните райони ще превали дъжд. Ще духа до умерен североизточен вятър. Максималните температури ще са 12-16 градуса, температурата на морската вода 14-15 градуа. Вълнението ще е около 2-3 бала.

И през следващите дни ще преобладава облачно време. В сряда ще превалява дъжд в цялата страна. Вятърът ще е предимно слаб, от североизток, в югоизточните райони - до умерен. Минималните температури в по-голямата част от страната ще са между 6 и 11 градуса, а максималните - между 10 и 15 градуса, в Югоизточна България - до 16-18 градуса.

Подробна информация за времето днес и прогнозата за десет дни напред на Sinoptik.bg