Полицията на Белгия търси усилено Салах Абдеслам
Полицията на Белгия търси усилено Салах Абдеслам / снимка: БГНЕС, архив

Полицейските операции, извършвани в Белгия, са за залавянето на Салах Абдеслам - един от атентаторите от Париж, предаде ТАСС, като се позова на брюкселската радиостанция „Вивасите”.

Според медията продължава издирването на Абдеслам, който според показания на свидетели се е върнал на 14 ноември от Франция в Белгия, носейки колан с експлозиви. Полицията не изключва версията този престъпник да го носи все още, посочва радиото.

Полицията на Белгия е задържала десет души при антитерористични операции

Полицията още на 14 ноември задържа двамата мъже, с чиято кола Салах се е върнал в Белгия. Единият от тях разказал, че Салах бил облечен с много дебело яке и бил нервен през целия път, което можело да означава, че поясът му на камикадзе все още бил в него.

Тази информация идва ден след като испанският в. „Мундо” написа, че Абдеслам е променил външността си и сега се движи с очила и тъмна перука, пише в. „Кориере дела сера”.

Абдеслам сменил името си на Ясин Багли. Френските власти разпратили снимка с новия му вид на останалите европейски страни.

Според британския в. „Дейли мейл” Абдеслам се криел не само от органите на реда, но и от терористите от „Ислямска държава”. Последните били гневни на Абдеслам, защото той не изпълнил мисията си и не се самовзривил по време на нападенията в Париж, както направи брат му Брахим Абдеслам.

Източник: БТА