Разград помага на болна акушерка
Разград помага на болна акушерка / netinfo

Благотворителна поетично-музикална вечер се организира в Разград в подкрепа на възстановяваща се от два инфаркта акушерка.

Цветанка Христова е на 45 години, работила е в МБАЛ-Разград от 1991 г. до 2006 г., прекарала е два инфаркта, спешно е необходимо поставяне на животоспасяващ пейсмейкър-кардиостимулатор на стойност 20 000 лв.

В момента Цвети живее и работи в Монтана като медицинска сестра и заплатата й не стига за събиране на необходимата сума. „В работата си като акушерка в разградската болница е помогнала на стотици майки и семейства при израждането на техните деца, най-голямата радост в живота на всеки. Сега тя има нужда от нашата помощ.“ – разказва организаторът на благотворителното събитие Полина Иванова.

В Благотворителната вечер свои стихове ще представят поетесите: Донка Василева, Росица Михайлова и Грациела Ранкова, ще пеят Христиана Наковска и Павел Матеев, ще танцуват възпитаниците на Катя Портянова от ДТШ“Сладури“.

Кувертът за събитието е на стойност 30 лв., може да се запази на тел. 0894680338.

Благотворителната музикално-поетична вечер ще е в 18,00 ч. на 26 ноември, четвъртък, във фоайето на Общинския културен център в Разград.
Освен от кувертите пари ще се събират и в кутия за средства в помощ на Цвети.