Телефонни измамници отмъкнаха 30 бона от наивни пенсионери само за ден
Телефонни измамници отмъкнаха 30 бона от наивни пенсионери само за ден / DarikNews.bg, архив

Телефонни измамници отмъкнаха около 30 хил. лв. от варненски пенсионери само за ден. Вчера на домашния телефон на 82-годишна варненка позвънило непознато лице, представило се е за лекар и я е въвело в заблуждение, че внукът й е постъпил за лечение в болница заради заболяване от антракс и се нуждае от скъпоструващо лечение. Жената предала сумата от 4000 лв. на непознат мъж пред дома си.

72-годишна жена от Варна била измамена от лице, представило се е за лекар. То обяснило, че дъщеря й е пострадала при токов удар и се нуждае от спешни животоспасяващи операции, за които е необходимо да се заплати определена сума пари. Жената дала 9550 лв. на непознат мъж пред дома си.

По схемата за пострадал при инцидент и нужда от скъпоструваща операция била измамена и 68-годишна жена от Варна. Тя предала сумата от 4140 лв. на непознат мъж пред дома си.

Жертва на измама станала и пенсионерка на 74 години. На домашния й телефон позвънило неизвестно лице, представило се е за полицейски служител и я  заблуждило, че се работи по задържане на група измамници, и ако бъде потърсена от такива, е необходимо жената да им предаде определена сума пари, за да могат да ги задържат. Тя сложила 7000 лв. в торба и я хвърлила през терасата на дома си на непознат мъж.

Същия ден е подаден сигнал от 69-годишна жена от Варна за това, че на домашния й телефон е позвънило неизвестно лице, представило се е за неин близък, който се обажда от Германия. Той обяснил, че е необходимо да бъде освободена много ценна за него пратка, за която е необходимо да се заплати определена сума пари. Жената предала 4450 лв. на непознат мъж пред дома си.