Повторно ще броят бюлетини от 5 секции в „Централен“
Повторно ще броят бюлетини от 5 секции в „Централен“ / снимка:Виктор Кадири/ Дарик Пловдив/ архив

Административният съд в Пловдив ще брои бюлетини от 5  секции в район „Централен“ на днешното си заседание по жалбата на партия „Кауза Пловдив“, срещу резултатите от изборите за общински съветници.

„Конкретната жалба касае няколко секции в район „Централен“, за които имаме съмнение, че има нередности“, обясни за Дарик радио лидерът на партията и настоящ зам.-кмет по спорта Георги Титюков.

На последното заседание, където бяха повторно преброени бюлетините в 4 секции, стана ясно, че има несъответствие между броя на недействителните бюлетини, отразени в протоколите на ОИК и бройката, която показа днешното броене.

В протокола на 81-ва секция са отразени 21 недействителни бюлетини, които обаче след днешното повторно броене се оказаха действителни. Подобен е случаят и в още една секция, където над 40 обявени за недействителни бюлетини се оказаха напълно валидни.

На тази база докладчикът по делото съдия Мария Златанова отложи делото за 11.00 часа днес, когато ще бъдат повторно преброени бюлетините в още 5 секции.

В новия общински съвет хората на Титюков от „Кауза Пловдив“ имат 3-ма общински съветници, но са на мнение, че са били ощетени и се надяват на още един общински съветник.