Самолет бе приземен принудително на летището в Бургас заради сигнал за бомба. Той е изпълнявал чартърен полет от Варшава за египетския курорт Хургада.

По време на полета 67-годишен пътник от Полша е съобщил за взривно устройство на борда, което ще бъде активирано, каза кметът на общината Димитър Николов, цитиран от БТА.

Мъжът в момента се разпитва от полицията. Пред органите на реда той е казал, че е употребил алкохол.

Принудително кацналият самолет в Бургас при първа възможност ще продължи полета си към Египет, съобщи пресцентърът на МВР.

От ОДМВР - Бургас уточниха, че около 5.30 часа тази сутрин е получен сигналът за принудително кацане на Летище - Сарафово на самолет на "Смол планет" след сигнал за подозирано взривно устройство на борда, подаден от пътник.

Веднага след приземяването са взети мерки за сигурност при код "тревога".

Своевременно към мястото на инцидента се отправили полицейски екипи и служители на "Гранична полиция", които са извели всичките 160 пътници, сред които и две бебета, и са започнали щателна проверка на борда и на багажа на пътниците.

Хората от самолета са настанени на територията на Летище - Сарафово.

До аерогарата тази сутрин не бяха допускани никакви автомобили, освен служебни. По думите на кмета Николов към момента обстановката на аерогарата е спокойна.

Има един планиран полет от Лондон / Лутън/ днес до бургаското летище. Самолетът по разписание трябва да кацне в 13.30 часа, съобщиха от пресцентъра на аеропорта. Полетът е по редовна линия, но не се знае дали ще бъде изпълнен.

Летището и към този момент остава затворено за полети, добавиха от пресцентъра. Не се знае какво ще е необходимото време на службите, за да проведат всички необходими мероприятия и действия по изясняване на случая и проверка за взривно устройство.