Спецоперацията в Париж обезвредила терористи, готови да действат
Спецоперацията в Париж обезвредила терористи, готови да действат / снимка: БГНЕС

Прокурорът на Париж Франсоа Моленс каза днес на пресконференция, че при операцията в Сен Дени е обезвредена терористична клетка, която е била готова да действа, съобщиха осведомителните агенции.

Моленс посочи, че полицейският щурм в северното парижко предградие Сен Дени е бил свързан с петъчните терористични нападения в Париж. "По всичко личи, че те е можело да се задействат", заяви прокурорът.

Източници на Ройтерс съобщиха по-рано, че предполагаемите радикални ислямисти, срещу които е била насочена акцията, са планирали нападение срещу парижкия бизнес квартал "Дефанс". Няколко полицейски представители казаха, че целите са били търговският център "Катр тан" и главният площад на "Дефанс".

Прокурорът каза, че Абделхамид Абауд и Салах Абдеслам - двамата издирвани терористи във връзка с петъчните атентати, не са сред арестуваните при днешната операция, но не изключи възможността да са сред убитите. Моленс обясни, че още не е ясен нито точният брой на жертвите, нито самоличността им.

Около атакуваното жилище и вътре са задържани общо осем души. Разследващите не могат да установят и самоличността на трима мъже, арестувани в жилището, каза Моленс, цитиран от Ройтерс.


Източник: БТА