Седем души бяха арестувани по време на зрелищна антитерористична операция в парижкото предградие Сен Дени. Двама души са убити, съобщи от мястото на операцията френският вътрешен министър Бернар Казньов, цитиран от ДПА.

Телевизия BFM съобщава, че полицията е потвърдила смъртта на още един човек освен двамата предполагаеми джихадисти.

По-рано беше съобщено, че в северната част на Париж е убит случаен минувач. По данни на Ройтерс той само е ранен.

Сред убитите е жена, която се е самовзривила в хода на операцията, като е задействала колан с експлозиви. Тя е роднина на считания за организатор на атентатите в Париж Абделхамид Абауд, съобщава BBC.

Жена камикадзе се взривила по време на операцията в Сен Дени

Френските власти все още се опитват да изяснят съдбата на заподозрения за организатор на атентатите в Париж миналата седмица след 7-часовата антитерористична операция срещу апартамента, където се смята, че той се е криел, предаде Асошиейтед прес.

Разследващите за момента не могат да кажат дали предполагаемият организатор на парижките атентати Абделхамид Абауд се намира в жилището, отбелязва Франс прес, позовавайки се на следствието.

По-рано Молен каза, че полицията е започнала призори операцията в Сен Дени след получена информация, че Абауд може би се намира в апартамент в центъра на това парижко предградие. Според прокурора тези сведения са получени от подслушани телефонни разговори, от наблюдение и от показания на свидетели. Пред репортери след приключването на операцията Молен отбеляза, че все още се работи по изясняване на въпроса кой е бил в жилището и засега не са идентифицирани нито двамата убити, нито седемте арестувани.

Повече от шест часа продължи антититерористичната операция, чиято цел бе залавянето на Абауд.

Операцията беше предшествана от интензивна стрелба и от взривове. Отекнаха между 7 и 15 силни експлозии.

Щурмът започна в 4,20 ч. местно време тази сутрин, в него участват десетки полицаи от специални части и военни. Те нахлуха в апартамент в пешеходната зона в Сен Дени, в който се бяха барикадирали няколко терористи.

След щурма в Париж Двама убити терористи седем души са арестувани
netinfo

След щурма в Париж Двама убити терористи седем души са арестувани
netinfo
Френските медии съобщават за седем арестувани - трима терористи и четирима заподозрени помощници на атентаторите.

Петима полицаи са леко ранени. Убито е едно полицейско куче - 7-годишният Дизел.

Полицейското куче Дизел е новият герой на Франция (СНИМКИ)

Според неназован високопоставен полицейски представител в щурмуваната сграда се е барикадирал именно организаторът на атентатите в Париж Абделхамид Абауд.

Собственикът на апартамента в Сен Дени не знаел, че подслонява терористи

В продължение на пет часа в Сен Дени отекваха ожесточена стрелба и силни експлозии. Жители на градчето разказват пред Франс прес, че се чувстват като на бойното поле. Над града прелита полицейски хеликоптер.

След щурма в Париж Двама убити терористи седем души са арестувани
netinfo
Заради операцията Сен Дени е напълно парализиран, пише БТА. Метрото не работи, градският транспорт е спрян, затворени са училищата, гражданите са призовани да не се доближават до прозорците на апартаментите си, а обитателите на района, в който се води операцията, са евакуирани.

Видео: Нова телевизия, Ruptly, снимки: БГНЕС