Най-малко 33 джихадисти от групировката "Ислямска държава" (Даеш) са убити в интензивните руски и сирийски въздушни удари, нанесени в последните 72 часа в Северна Сирия, предаде Франс прес, като се позова на Сирийския център за наблюдение на правата на човека.

Ударите на френската и руската авиация в неделя, понеделник и днес бяха насочени срещу бази, оръжейни складове и контролни пунктове в град Ракка и околностите му и в тях бяха убити 33 джихадисти и десетки бяха ранени, заяви Рами Абдел Рахман, директор на центъра.

Френската авиация във вторник нанесе трети удар за последните две денонощия срещу крепостта на „Ислямска държава“ в Сирия - град Ракка, съобщи министърът на отбраната Жан-Ив Льо Дриан, цитиран от АФП.

Десетте изтребителя „Рафал“ и „Мираж-2000“, задействани във въздушната операция в Сирия, са бомбардирали последователно два командни центъра на ИД. Самолетите „Рафал“ са излетели от база в Обединените арабски емирства, а „Мираж“-ите - от Йордания.

„За 48 часа три френски въздушни нападения позволиха да бъдат унищожени шест значими обекта, контролирани от Даеш“, посочи министърът.

„Франция има конкретен враг, и това е Даеш. Трябва да се борим с него решително, с всички средства, едновременно вътре и навън, докато бъде унищожен“, добави Льо Дриан.

Източник: БТА