Студенти показаха 365 снимки без тема
Студенти показаха 365 снимки без тема / снимка: DarikNews.bg

Студенти от фотоклуба към Факултета по изобразителни изкуства подредиха изложба в изложбени зали „Рафаел Михайлов“ във Велико Търново. Поводът е навършването на една година от създаването на клуба. Експозицията „365 снимки без тема” включва 17 фотоса, дело на шестима студенти.

Надежда Маринова, Бетина Тодорова, Николай Чемберски, Адриана Цветанова, Антоанета Панова и Радина Георгиева са запечатли моменти от живота от близо и далеч. Показани са  фотографии от България, Италия, Австрия и Франция. „Това е втората ни самостоятелна изложба и се надявам тя отново да се хареса на широката аудитория”, сподели Надежда, която е от основателите на клуба.  За първи път свои снимки в експозицията показва първокурсничката Радина. Целта е да запалим към фотографията и други студенти от първите курсове , обясниха организаторите.

Членовете на фотоклуба са обединени от любовта им към изкуството. Част от тях са лауреати на различни конкурси. Точно преди 365 дни студентките Адриана и Надежда решават да създадат клуб, в който да могат да изразят своите емоции в снимки. Колоритната експозиция ще остане в Изложбените зали още една седмица.