Един от терористите в Париж може да е влязъл в Гърция като бежанец
Един от терористите в Париж може да е влязъл в Гърция като бежанец / снимка: БГНЕС

Един от мъжете, за които се смята, че са извършили терористичните нападения в Париж в петък вечерта, може да е влязъл в Европа като бежанец, предаде агенция ДПА, като се позова на гръцкото МВР.

Притежателят на сирийския паспорт, който бе намерен до трупа на единия от атентаторите самоубийци, самовзривили се близо до стадиона "Стад дьо Франс", е преминал през Гърция през октомври, съобщиха информационните агенции.

Разпознаха двама от атентаторите - френски и сирийски граждани

"Притежателят на паспорта е преминал през остров Лерос на 3 октомври 2015 г., където е бил регистриран (като бежанец) съгласно правилата на ЕС", заяви гръцкият втори министър за защита на гражданите Никос Тоскас.

Според източник от гръцката полиция притежателят на паспорта е бил млад мъж, който е пристигнал на острова заедно с група от 69 бежанци и отпечатъците му са били снети от властите там. Източникът отказа да съобщи името му.

Никос Тоскас не разполага с информация дали паспортът е бил проверяван в други държави, през които притежателят му вероятно е минал на път за Франция.

Източник от гръцката полиция каза, че френските власти са поискали от други европейски държави, включително Гърция, да проверят паспорта.

Източник: БТА