Затвор за бизнесмен, осигурявал проститутки за партита на Берлускони
Затвор за бизнесмен, осигурявал проститутки за партита на Берлускони / снимка: Guliver/Getty Images

Съд в Италия постанови днес наказание от седем години и десет месеца затвор на бизнесмена Джанпаоло Тарантини по обвинения в сводничество. Той осигурявал проститутки за партита на бившия италиански министър-председател Силвио Берлускони, съобщиха Ройтерс и ТАСС.

Тарантини беше обвинен, че през 2009 г. плащал на проститутки и ги водил в лични вили на Берлускони, за да спечели благоразположението му и да получи доходоносни обществени поръчки.

Бившият премиер не беше подсъдим по делото. Той беше призован като свидетел, а също така фигурираше като жертва на изнудване от страна на Тарантини.

Обвиняеми в процеса бяха още шестима души, включително Сабина Беганович, присъствала като честа гостенка на веселбите във вилите на Берлускони. Трима от тях бяха признати за виновни, в това число Беганович, която беше осъдена на 16 месеца затвор. Другите бяха оправдани.

Присъдите могат да бъдат обжалвани.

Берлускони беше замесен в редица секс скандали. През март обаче той беше окончателно оправдан по дело за използване на услугите на непълнолетна проститутка.

Източник: БТА