Алексей Петров дава 100 000 долара за информация за атентаторите му
Алексей Петров дава 100 000 долара за информация за атентаторите му / снимки: БГНЕС

Алексей Петров обяви награда от 100 000 долара за предоставяне на достоверна информация за разкриване на извършителите и поръчителите на атентата срещу него. Това каза самият той пред журналисти преди началото на днешното заседание на делото срещу него в Специализирания съд.

Стреляха с гранатомет по Алексей Петров

Петров добави, че анонимността на източниците на информация е абсолютно гарантирана.

Въпреки това той подчерта, че има доверие на разследващите и вярва в благоприятния изход. Петров коментира, че медиите са определили атентата срещу него като терористичен и в тази връзка заяви „с терористите - като с терористи“.

Петров каза, че информацията, която ще му бъде предоставена, ще даде, за да подпомогне официалното разследване на покушението срещу него. Той добави, че води паралелно разследване, което не е алтернативно, а само подпомагащо разследващите органи. Петров каза още, че се надява някой ден да може да отговори на въпроса каква е причината за атентата.

След заседанието срещу Петров в същата зала в Специализирания съд ще започне делото срещу Златимир Иванов-Баретата. Пред журналисти Иванов каза, че днес се е поздравил с Алексей Петров като приятел. В отговор на въпрос кой е стрелял срещу него Иванов каза, че има служби, които трябва да работят по въпроса. Той отрече да се занимава с търговия с наркотици и обвини определени медии, че пишат лъжи за него.

Алексей Петров дава 100 000 долара за информация за атентаторите му
netinfo

На 29 октомври т.г. срещу Алексей Петров беше извършен опит за атентат в столицата.  Неизвестни стреляха по автомобила му с два гранатомета.

Стрелбата в района на бул. "Черни връх" вдигна на крак полицията, но и до днес няма задържани за атаката. Ден след нападението беше открита колата, с която се придвижвали нападателите на Петров.

Алексей Петров е основен подсъдим в делото "Октопод". Процесът е за организиране и ръководене на престъпна група, създадена за рекет и изнудване.