25-годишна британка лъгала приятелката си, че е мъж, за да спи с нея
25-годишна британка лъгала приятелката си, че е мъж, за да спи с нея / ThinkStock/Getty Images

Двадесет и пет годишна британка беше осъдена на осем години затвор, защото се предрешавала като мъж, за да прави секс със своята приятелка, с която се запознала във Фейсбук и която умишлено заблудила относно пола си, съобщава в. "Дейли телеграф".

Гейл Нюланд беше призната за виновна по три обвинения за сексуално посегателство срещу гаджето си. Тя лъжела от две години, че е мъж, за да може да се отдава на сексуални изживявания с приятелката си.

Двойката имала общо 10 сексуални контакта и прекарала заедно 100 часа, без гаджето на Гейл да разбере, че си има работа с жена, а не с мъж. Измамата била улеснена от факта, че Гейл накарала приятелката си да носи винаги превръзка на очите, когато двете били заедно, дори и на плажа или пред телевизора. По време на 10-те сексуални контакта Гейл носела привързан към слабините си изкуствен пенис и така нейната 25-годишна любовница не се усъмнила в нищо.

Осъдената днес Гейл създала във Фейсбук профил под фалшивото име Кай Форчън. Тя качвала снимки на сексапилни мъже в профила си и се представяла като наполовина филипинец и наполовина латиноамериканец. През 2011 г. се запознала във Фейсбук с жертвата си и двойката се срещнала за първи път през февруари 2013 г.

Преди срещата обаче Кай казала на жертвата си, че е преживяла животоспасяваща мозъчна операция и била обезобразена в резултат на нея. Затова молела жертвата си да носи превръзка на очите, защото се притеснявала от външния си вид. Накрая все пак измамата била разкрита и приятелката на Гейл се почувствала измамена и обект на сексуално посегателство.

Вината на Гейл беше призната още през септември, но едва днес беше произнесена присъдата. Гейл беше потресена от наложеното й наказание и започна да крещи на излизане от съдебната зала. Нейните близки бяха също разстроени, а баща й беше видимо разгневен.

Гейл е работела като маркетингов мениджър в Уиластън. Тя е прелъстила жертвата си в апартамент в Честър.

Източник: БТА