Най-красивите холивудски моменти на годината
Най-красивите холивудски моменти на годината / Guliver/Getty Images

Модните решения на актрисата Тараджи П. Хенсън в образа на телевизионна дива Куки Лайън в сериала "Империя" са начело в класацията на "Холивуд рипортър" за най-красиви моменти на 2015 г., съобщи Контактмюзик.

"Куки Лайън не само даде мощен тласък на кариерата на Тараджи П. Хенсън, но и накара феновете възторжено да копират безстрашния й екранен стил", казва говорител на "Холивуд рипортър", представяйки класацията за най-забележителни проявления на красотата и стила през изминалите 12 месеца.

Класираха най-вдъхновяващите известни жени

След героинята на Тараджи П. Хенсън редакторите класират визиите, с които актрисите Лупита Нионго и Рийз Уидърспун впечатлиха наблюдателите на водещи филмови прояви - Нионго на кинофестивала в Кан, а Уидърспун на наградите Златен глобус.

Челната петица в класацията за най-красиви моменти на годината се допълва от масово обсъжданите буйни вежди на модела Кара Делевин и дебюта на наградите Златен глобус на Амал Клуни - жената, която успя да отведе пред олтара закоравелия холивудски ерген Джордж Клуни.

Най-пленяващите личности на 2014 година

В списъка попадат още стилът на певицата Адел в клипа към новата й песен "Hello", вдъхновеният от актрисата Блейк Лайвли начин на гримиране, напомнящият за Грейс Кели стил на актрисата Кейт Бланшет във филма "Карол".

Сред авторките на най-красивите моменти на годината са също Кендъл Дженър, Кийра Найтли, Дженифър Лопес, Ема Стоун, Сара Джесика Паркър, Джулиан Мур.

Източник: БТА