Путин: Русия няма да бъде въвлечена в нова оръжейна надпревара
Путин: Русия няма да бъде въвлечена в нова оръжейна надпревара / БГНЕС

Програмата за модернизация на руските въоръжени сили не означава, че страната смята да бъде въвлечена в нова надпревара във въоръжаването, заяви руският президент Владимир Путин, цитиран от Асошиейтед прес и ТАСС. Той говори на третото от серията съвещания в черноморския курорт Сочи, посветени на развитието на руските въоръжени сили.

Путин: Операцията в Сирия показа бойната готовност на руската армия

"Не смятаме да догонваме или да изпреварваме някого. Просто искаме да наваксаме изоставането, допуснато в края на 1990-те години и началото на 21-я век, когато въоръжените ни сили и предприятията от отбранително-промишления комплекс (ОПК) бяха хронично недофинансирани", каза Путин, цитиран от ТАСС.

Основна тема на третото съвещание бе реализацията на държавните поръчки в сферата на отбраната. На срещата трябва да бъдат определени мерки, които да повишат ефективността на взаимодействието на Министерството на отбраната и предприятията от ОПК.

Путин: Ще разработим системи, които да преодоляват всяка ПРО

На вчерашното съвещание руският президент каза, че Русия ще отговори на създаваната под егидата на САЩ натовска система за противоракетна отбрана с нови ударни системи, способни да "пробият" американския щит, припомня АП.

Източник: БТА