Обама стана първият US президент на корица на списание за гейове (СНИМКИ)
Обама стана първият US президент на корица на списание за гейове (СНИМКИ) / Guliver/Getty Images

За пръв път снимка на американски президент се появи на корицата на списание, посветено на общността на ЛГБТ (лесбийки, гей, бисексуални и транссексуални хора).

Черно-бялата снимка на стопанина на Белия дом се появи на корицата на калифорнийския седмичник „Out". На снимката Барак Обама гледа право в обектива на камерата, а местни медии сравниха усмивката му с тази на Мона Лиза.

В статията изданието отбелязва приноса на 44-тия президент на САЩ в защитата на правата на хомосексуалните. Изданието посочва, че публикуването на снимка на държавния глава е в знак на признание за огромния му принос в „тази спорна тема".

Обама номинира гей за министър на сухопътните сили

В интервю за списанието Обама споделя, че не е бил изненадан от решението на Върховния съд от 26 юни, че сключването на еднополови бракове не противоречи на конституцията.

Според президента отношението на хората към обществото на ЛГБТ е започнало да се променя още преди съдът на практика да даде зелена светлина за еднополови бракосъчетания.

Обама участва в парти на хомосексуалисти

Обама сподели, че напълно приема мнението на двете си дъщери Малия и Саша, според които дискриминацията е безсмислена. „Те смятат, че не е редно да се отнасяш по различен начин, ако разбереш, че твой приятел е гей или родителите му са от един и съши пол", казал още американският президент.

Източник: БГНЕС