Вижте как ще изглежда принц Джордж през годините (ВИДЕО)
Вижте как ще изглежда принц Джордж през годините (ВИДЕО) / Guliver/Getty Images

Специалисти от университета на Брадфорд, Великобритания, са разработили компютърна програма, благодарение на която херцозите на Кеймбридж Уилям и Катрин могат да видят как ще изглежда в бъдеще първородният им син принц Джордж, пише в. "Дейли експрес".

Принц Джордж диктува модата при децата (СНИМКИ)

Учените са публикували серия снимки на 2-годишния принц, които чрез новия софтуер показват как той ще изглежда на различни възрасти между седем и 60 години.

Програмата първоначално е създадена за идентифициране на терористи в тълпа. Понастоящем специалистите разработват приложение за масово използване, което ще позволява на родителите да разберат как ще изглеждат децата им в бъдеще, както и да ги "видят" още преди да се родят.

Трогателни първи снимки на принцеса Шарлот и брат й принц Джордж (СНИМКИ)

Експертите обясняват, че чрез новия софтуер може да бъде създадено много по-детайлно и точно изображение на бъдещите лицеви характеристики, отколкото с помощта на съществуващите компютърни програми за състаряване. Това се постига чрез смесване на лицевите характеристики на даден индивид с тези на родителите му.

Папараци с „недопустимо" поведение тормозят принц Джордж

"Досега софтуерът за състаряване беше в състояние надеждно да прогнозира само бъдещите лицеви характеристики на отделен индивид. Към съществуващи софтуерни пакети ние добавихме допълнителен слой информация към алгоритъма. Новият софтуер е в състояние да прогнозира кои черти е вероятно детето да наследи от родителите си и да използва тази информация за създаването на негови изображения на различна възраст", обясняват специалистите от Брадфордския университет.

Учените допълват, че точността на създадените с помощта на новата програма изображения е около 80 процента.

СНИМКИ: Запознайте се с принцеса Шарлот Елизабет Даяна!

Софтуерът е тестван с "бъдещи портрети" на известни кралски и звездни отрочета, сред които принц Джордж, принцеса Шарлот и дъщерята на Дейвид и Виктория Бекъм, Харпър.

Източник: БТА