Шоуто, което създава звезди - X Factor, написа още една страница от своята музикална история по време на Нощта на българските песни. Кандидатът за слава от Нигерия - Стивън Ачикор, запя най-българската песен „Облаче ле бяло", която се превърна в гвоздея на вечерта. Стотици аплодисменти взривиха залата, а журито на свой ред похвали Стивън за старателно научения текст. „Тази вечер накара милиони българи да се влюбят в теб!", категоричен беше Маги за впечатляващия финал.

С изпълнение на „Повей ветре" чаровната Християна Лоизу доказа, че успешно може да пресъздаде дълбоката емоция на една от най-великите песни на Паша Христова.

Момичетата от Salute създадоха цветна парти атмосфера с помощта на балета на шоуто - Funky Monkeys и парчето на Дивна „Ти не можеш да ме спреш".

Решителните мъже от Belcanto изненадаха с „Ветрове" на Лили Иванова. За първи път в историята на българския шоубизнес емблематичното парче прозвуча в изпълнение на четири гласа. „Това, което направихте, беше уникално! Едно от най-добрите изпълнения за вечерта" беше оценката на Криско за Светльо, Вальо, Тончо и Тео.

Орлин, Графа и Любо бяха заменени от A.V.A , които се почувстваха невероятно комфортно в хита „Заедно".

„След като изпях парчето „Невидим", се замислям сериозно дали да не запиша песен на български, сподели Кристиан Костов, който призна, че изпълнението на големия хит му е доставило истинско удоволствие.

Трио Paradise донесе стотици усмивки на сцената на X Factor с „Усмивката", поздравявайки емблематичната група Трамвай №5, която беше гост в залата.

Утре вечер, точно в 21:00 ч., на сцената на X Factor ще се качи супер групата, която събра някой от най-добрите музиканти в България. „Легендите" в състав: Данчо Караджов, Митко Кърнев, Любо Киров, Константин Марков, Стенли и Константин Цеков, ще открият вечерта, която ще продължи с нови музикални предизвикателства за двама от финалистите, получили най-малка подкрепа от феновете.

Какво ще се случи в нощата не елимициите? Кой ще бъде следващият участник, който ще напусне музикалната сцена? Предстои да разберете утре вечер в X Factor по НОВА.

Следете най-интересните новини на официалната фейсбук страница на предаването, както и любимите си моменти от X Factor в официалния канал  във vbox7.com. А всеки истински фен може да надникне зад кулисите на шоуто с ексклузивните бекстейдж видеа в официалния канал на X Factor във vbox7.com.