Тежка катастрофа между трамваи в столицата
Тежка катастрофа между трамваи в столицата / снимка: БГНЕС

Тежка трамвайна катастрофа стана на столичния бул. "Христо Ботев", на спирката преди бул. "Сливница".

Инцидентът е станал около пет минути преди 10:00 ч. Две трамвайни мотриси, движещи се по линии 6 и 7, са се сблъскали на бул. "Христо Ботев", преди кръстовището с бул. "Сливница".

При инцидента са пострадали 14 души, като сред тях има и бременна жена. Някои от ранените са прегледани на място, а други са откарани в болници.

11 пострадали в катастрофата между два трамвая в столицата бяха освободени от „Пирогов" за домашно лечение. Повечето от тях са с контузии в областта на лицето и главата. Сред пострадалите няма деца.

Уволняват ватманката, причинила трамвайната катастрофа в София

Възрастен мъж, пътувал в един от трамваите, разказа, че ударът е бил изключително силен. По думите му трамваят не се е движел бързо.

Шефът на столичната пътна полиция Тенчо Тенев обясни, че причината за катастрофата е несъобразена скорост и неспазване на дистанция при спиране на трамвая.

Движението на мястото на инцидента вече е напълно възстановено.

Междувременно още една катастрофа от днес между лек автомобил и трамвай в квартал "Иван Вазов". Леката кола е спряла и трамваят я е ударил отзад. Пострадало е 4-годишно момиченце, което е било на предната седалка без обезопасителен колан и столче. Детето е освободено за домашно лечение.