Хранителна добавка на ацтеките помага и срещу рак
Хранителна добавка на ацтеките помага и срещу рак / ThinkStock/Getty Images

Група мексикански студенти е разработила уникална хранителна добавка. Тя помагат да се поддържа здравето не само на детските и подрастващите организми, но и предотвратява остеопороза и някои видове рак (на гърдата и простата), съобщи британското онлайн издание News-medical-net.

Става дума за белтъчна добавка, състояща от соя и растението амарант, което е било зърненото растение на ацтеките. У нас то е познато и като кукуряк.

Добавката съдържа и парченца боровинки. Получава се нелош коктейл, богат на Омега-3, Омега-6, витамини А, С, B1, B2 , B3, B6, K, Е, фолиева киселина, калций, магнезий, желязо, цинк, йод, мед, селен, фосфор, калий и марганц.

Добавката на студентите от Центъра за научни изследвания към Националния политехнически институт в столицата е предназначена за борба с недохранването на 5-12-годишни деца в бедните държави.

Тя може да бъде приемана и от хора на различни възрасти, особено от онези, които иска да подсилят мускулната си тъкан. Освен това по думите на изследователите цялата тази смес може да пребори рака и костните заболявания.

Източник: БГНЕС