Шумен празнува Седмицата на бащата с мащабна кампания в детските градини
Шумен празнува Седмицата на бащата с мащабна кампания в детските градини / pultusk.biz

Седмицата на бащата ще бъде отбелязана с редица инициативи в част от детските градини в Шумен. Тя ще стартира на 9 ноември и ще продължи до 15 ноември.

В кампанията, която тази година се провежда под надслов „Баща за пример", участие ще вземат ЦДГ № 24 "Светулка", ОДЗ "Пчелица", ЦДГ "Звънче", ЦДГ - "Брезичка" и ЦДГ "Конче Вихрогонче". Целта й е да се насърчи бащиното участие в живота и развитието на детето.

В ЦДГ № 24 "Светулка" ще бъдат изложени творби, изработени от деца и бащи. В програмата им е включен и театър, представящ взаимодействието между баща и син, които ще бъдат и в главните роли. Ще бъдат организирани и забавни игри на двора с участието на татковци и деца.

В ЦДГ „Звънче" пък ще се проведе тематично интерактивно занятие между деца и бащи "Да играем с татко". В ОДЗ „Пчелица" планират организирането на тематична среща „Баща за пример - как разбирам това?" В ЦДГ "Брезичка" и ЦДГ "Конче Вихрогонче" също ще се организират тематични инициативи през цялата седмица. И на двете места ще бъде експониран „Кът на бащата" с творбите на децата и информационни материали, посветени на Седмицата на бащата.

Инициативите се реализират от Института по социални дейности и практики чрез Комплекс за социални услуги за деца и семейства - Шумен. Националната кампания „Да бъдеш баща" се провеждаот 2013 г., а световната кампания за бащина грижа MenCare се организира от 2011 г. В нея към момента се включват 35 страни на 5 континента.