Бойко Борисов: Отпускаме 3,5 млн. лева за МВР
Бойко Борисов: Отпускаме 3,5 млн. лева за МВР / снимка: БГНЕС, архив

Над 3,5 милиона лева са отпуснати днес с министерско постановление за структурите от системата на МВР в страната, съобщи в Пловдив премиерът Бойко Борисов.

Той поясни, че днес с целево министерско постановление са заверени сметките на 32-те структури на МВР в страната.

„За ремонт на автомобилния парк на полицията са преведени 700 000 лева. Половин милион лева са предвидени за доставка на гориво и резервни части на специализираните полицейски сили, за доставка на зимни автомобилни гуми за служебните коли - 720 000 лева. За акумулаторни батерии за патрулните автомобили (2 хиляди броя) са преведени 3000 лева, за компютърни конфигурации и принтери, пък са предвидени - 700 000 лева. Също така за гориво за отопление на основните структури на МВР в това число на Елхово и Смолян са заделени 600 000 лева, а за подобряване условията в помещенията в районните управления за прием на граждани са преведени други 100 000 лева, обясни подробно премиерът и допълни още, че правителството му е запълнило дефицита в държавата, заварен от предишното управление.

Той каза още, че за тази година са отделени 100 млн. лева за пенсионерите за Коледа и Великден, за дотации на тютюнопроизводителите са дадени над 107 млн. лева, а над 50 млн. лева допълнително са предвидени за животновъдите през 2015 година. За правосъдната система са дадени 45 милиона лева повече, 20 милиона са предвидени за увеличение на заплатите в Спешната помощ, с още толкова са увеличени и заплатите на учителите, с 10 процента пък са увеличени и парите на социалните работници.

Всичко това премиерът изтъкна по повод протестите на служителите в сектор „Сигурност" и отсече „Ако това е причина да искат да събарят държавата, да продължават да го правят".

Борисов посети пловдивската пожарна, където пристигна дарение от Канада със специализирано облекло за огнеборците. По-късно премиерът отиде в новата зала "Колодрума", която бе осветена от Пловдивския митрополит Николай.