Полицията награди смолянчанин, предотвратил телефонни измами
Полицията награди смолянчанин, предотвратил телефонни измами / снимка: Адриан Кулев

Смолянчанинът Георги Пепеланов бе награден от директора на ОД МВР – Смолян старши комисар Николай Димов с почетна грамота и плакет за граждански принос в борбата с престъпността и опазване на обществения ред. Пепеланов е помогнал в предотвратяването на трите телефонни измами в района. Наградата на бившият зам.-кмет на община Чепеларе бе връчена днес, когато се проведе тържествена среща в чест на професионалния празник на българската полиция.

В тази връзка се проведе и среща с бившите директори на ОД МВР – Смолян - Простов, Барганов, Савов, Михайлов и Хаджихристев. Целта, според сегашното ръководство, е да се възроди духът на традициите в полицията в Смолян. „Те са сред имената, заемащи достойно място в дългогодишната история на ОД МВР-Смолян. Заради уважението към техните усилия, работили всеотдайно за осигуряване на законовия ред, спазването на държавността и гарантиране живота, честта, правата и свободите на българските граждани, се прекланяме пред техния пример на самоотверженост и мъжество”, се казва в официалното съобщение на полицията в Смолян. На срещата старши комисар Николай Димов поднесе приветствия по случай празника към гостите и им раздаде специални грамоти и почетни плакети, на които е отбелязан периодът на тяхното ръководство.

Ръководството на ОД МВР – Смолян на 8-ми ноември по случай честването на празника на българските полицаи ще вземе участие в поднасянето на венци пред паметника на ГДНП в София.

Организирана е дарителска кампания за подпомагане на децата на загиналите при изпълнение на служебния си дълг служители на МВР, по инициатива и с подкрепата на синдикати в МВР, в която ще се включи и ОД МВР – Смолян.