Благодарността – елексирът на промяната
Благодарността – елексирът на промяната / Снимки: pixabay.com

„Това, което изпращаме като послание, се връща към нас като потвърждение. Именно затова, е толкова важно да изпитваме благодарност към всичко в живота ни.“ Това каза в ефира на Дарик йога преподавател и създател на на сайта „Промени живота си“ и Център Промяна Мариана Стракова.

Ако се събудим, вдъхновени от деня и изпитаме благодарност още от сутринта, той се променя със самия старт. Ако пропуснем тази нагласа и дадем воля на негативното отношение – денят наистина няма да бъде от хубавите“, обясни Мариана.

Благодарността  елексирът на промяната
netinfo

По думите й, когато кажем „благодаря“ за това, което имаме, изпращаме код, чрез който получаваме още повече неща, които да имаме, и за които да сме благодарни.

Благодарността  елексирът на промяната
netinfo

„Благодарността е практика, като всичко друго в живота. Всяко нещо идва при нас, за да ни помогне да се променим към по-добро -  всяка трудност ни помага да учим повече за себе си, а всяко изпитание ни прави по-устойчиви и уверени. Именно затова, трябва да кажем „благодаря“ и за несгодите в живота, защото това ни помага да израстваме“, каза още йога-инструктурът.

Благодарността  елексирът на промяната
netinfo

Според нея винаги имаме избор как да погледнем на дадена ситуация като опит да извлечем поука, или събитие, което ще ни кара да носим огорчението дълго. Мариана бе категорична, че колкото по-бързо се разтоварим от болката и обидата, които носим в себе си, толкова по-бързо и лесно ще продължим пътя си на развитие.

Тя сподели ежедневна своя практика, с която предизвика и слушателите на Дарик. Каква е тя, както и цялото предаване, с участието на Мариана Стракова, може да чуете ТУК.

Благодарността  елексирът на промяната
netinfo